Un homosexual va ocupa pentru prima dată funcţia de şef de protocol al Casei Albe

Preşedintele american, Barack Obama, l-a numit vineri, pentru prima dată, pe un bărbat în funcţia de şef de protocol al Casei Albe, Jeremy Bernard, care va fi, de asemenea, primul homosexual declarat care ocupă acest post.

23 afișări
Imaginea articolului Un homosexual va ocupa pentru prima dată funcţia de şef de protocol al Casei Albe

Un homosexual va ocupa pentru prima dată funcţia de şef de protocol al Casei Albe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Jeremy împărtăşeşte viziunea Casei Albe ca o casă a poporului", a declarat Obama într-un comunicat.

Jeremy Bernard, originar din Texas (sud), este un susţinător vechi al lui Barack Obama. El a fost consilier special pe lângă ambasada americană la Paris şi este cunoscut pentru că a apărat drepturile homosexualilor.

Funcţia de şef de protocol al Casei Albe era dedicată până în prezent, în mod tradiţional, femeilor.

Jeremy Bernard îi succede lui Julianna Smoot, care se va consacra de acum campaniei în vederea realegerii lui Barack Obama la conducerea ţării, din 2012.

Smoot a fost succesoarea lui Desiree Rogers, care a demisionat la sfârşitul lui februarie 2010, la trei luni după ce un cuplu a reuşit să participe fără invitaţie la o cină oficială la Casa Albă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici