Un înalt diplomat chinez declară că sancţiunile străine vor agrava situaţia din Venezuela

Înaltul reprezentant al guvernului chinez, consilierul de stat Wang Yi, a declarat vineri că sancţiunile străine nu vor face decât să înrăutăţească situaţia din Venezuela, iar China continuă să susţină căutarea unei soluţii politice, relatează Reuters.

291 afișări
Imaginea articolului Un înalt diplomat chinez declară că sancţiunile străine vor agrava situaţia din Venezuela

Un înalt diplomat chinez declară că sancţiunile străine vor agrava situaţia din Venezuela

Wang a vorbit la o conferinţă de presă în paralel cu întâlnirea anuală a parlamentului din China.

China a cerut în repetate rânduri ca celelalte state să nu se amestece în afacerile interne ale Venezuelei.

Majoritatea naţiunilor occidentale l-au recunoscut pe liderul opoziţiei, Juan Guaido, ca fiind şeful legitim al statului venezuelean.

Beijingul a împrumutat Venezuelei mai mult de 50 de miliarde de dolari prin acorduri petroliere în ultimul deceniu, asigurând aprovizionarea cu energie pentru economia sa în creştere rapidă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici