Un înalt oficial UE spune că Putin nu a ales întâmplător data de 22 februarie pentru a răscoli lumea

Josep Borrell: „Putin a ales ziua în care a fost expulzat Ianukovici”.

34769 afișări
Imaginea articolului Un înalt oficial UE spune că Putin nu a ales întâmplător data de 22 februarie pentru a răscoli lumea

Un înalt oficial UE spune că Putin nu a ales întâmplător data de 22 februarie pentru a răscoli lumea

Vladimir Putin n-ar fi ales întâmplător data de 22 februarie, pentru a intra cu tancurile în regiunile din zona Donbas, Doneţk şi Lugansk.

„Data aleasă pentru această încălcare nu este întâmplătoare. Pe 22 februarie se împlinesc 8 ani de la expulzarea fostului preşedinte Ianukovici din Parlamentul ucrainean şi de la victoria democraţiei.

Ca şi cum pauza s-ar fi terminat pentru Putin, aşa cum, să spunem, s-a sfârşitul jocului democratic pentru Ucraina. Chiar a avut în minte această dată foarte clar”, este declaraţia lui Josep Borell, Înalt Reprezentant pentru politica externă a UE, la finalul Consiliului Afaceri Externe extraordinare informal de la Paris. 

În acest timp, Ucraina se pregăteşte de ce poate fi mai rău. A început să înroleze rezervişti în armată (vârsta 18-60). Anunţul a fost făcut într-un mesaj al Statului Major al Forţelor Armate ucrainene, după ce preşedintele Volodimir Zelenski a semnat decretul, a anunţat agenţia Tass. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici