Un influent politician german cere DEMISIA Angelei Merkel

Josef Pschierer, ministrul Economiei din landul Bavaria, unul dintre liderii Uniunii Creştin-Sociale (CSU), a cerut demisia cancelarului Angela Merkel, poziţia marcând amplificarea tensiunilor în cadrul partidului Uniunea Creştin-Democrată (CDU), afirmă surse citate de presa germană.

17103 afișări
Imaginea articolului Un influent politician german cere DEMISIA Angelei Merkel

Un influent politician german cere DEMISIA Angelei Merkel

În ultimele săptămâni, mai mulţi lideri ai Uniunii Creştin-Sociale (CSU), filiala bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta), au contestat politicile liderului formaţiunii, cancelarul Angela Merkel, în special cele în domeniul imigraţiei.

Tensiunile politice par să se fi amplificat. Ministrul Economiei din Bavaria, Franz Josef Pschierer, a declarat, la o reuniune, că "Angela Merkel trebuie să plece", conform unor surse politice citate de publicaţia Augsburger Allgemeine.

"Cred că momentul cel mai bun al cancelarului Merkel a trecut", a transmis Pschierer.

Un alt liderul CSU, Horst Seehofer, care este ministru de Interne al Germaniei, a contestat vehement politicile în domeniul imigraţiei, în contextul în care peste un milion de extracomunitari au ajuns în Germania.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici