Un informatician deţinut pentru terorism se plânge că nu poate folosi Skype în închisoare

Rajib Karim, un fost informatician al British Airways, condamnat la închisoare pentru terorism, este nemulţumit deoarece autorităţile britanice i-au interzis să folosească serviciul gratuit Skype, în locul telefonului cu plată al penitenciarului.

162 afișări
Imaginea articolului Un informatician deţinut pentru terorism se plânge că nu poate folosi Skype în închisoare

Un informatician deţinut pentru terorism se plânge că nu poate folosi Skype în închisoare

"Convorbirile internaţionale costă mult şi Skype pare soluţia perfectă", afirmă bărbatul, deţinut la închisoarea de mare securitate Frankland din Marea Britanie, relatează Daily Mirror.

"Când am efectuat primul apel, mi s-a spus că nu pot folosi Skype", a scris el în revista deţinuţilor Inside Time.

Fostul informatician al British Airways a fost condamnat în martie pentru că a încercat să arunce în aer un avion de pasageri în timp ce acesta se afla în zbor.

"A plănuit o atrocitate folosindu-şi competenţele informatice pentru a trimite mesaje şefilor Al-Qaida. Ultimul lucru care i s-ar permite ar fi un computer sau acces liber la comunicaţii", a declarat o sursă din cadrul penitenciarului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici