Un judecător decide să nu amâne procesul lui Trump care acuză mediatizarea excesivă

  • Judecătorul newyorkez care supervizează procesul penal al lui Donald Trump pentru tăinuire a banilor a respins încercarea fostului preşedinte american de a amâna procesul programat pentru luni.
  • Motivul invocat de Trump este că publicitatea substanţială dinaintea procesului ar face ca procedurile să fie inechitabile.
203 afișări
Imaginea articolului Un judecător decide să nu amâne procesul lui Trump care acuză mediatizarea excesivă

Un judecător decide să nu amâne procesul lui Trump care acuză mediatizarea excesivă

Trump solicitase o amânare pe termen nedefinit, afirmând că mediatizarea în acest caz ar face procedurile inechitabile, iar găsirea unui juriu acceptabil în Manhattan ar fi dificilă, deoarece cartierul este „în mod covârşitor părtinitor” împotriva sa, scrie Reuters. Dar, într-o decizie de vineri, judecătorul Juan Merchan a declarat că o amânare pe termen nelimitat „nu este sustenabilă”.

Merchan a mai spus că Trump însuşi a generat o mare parte din publicitatea din jurul problemelor sale juridice, inclusiv prin „postări necruţătoare în mass-media”, atacând persoanele pe care le acuză pentru acestea.

„Situaţia în care se află acuzatul acum nu este nouă pentru el şi (este) cel puţin în parte, din cauza lui”, a scris Merchan.

Procurorii au susţinut că publicitatea nu avea şanse să scadă şi ar fi „pervers” să îl răsplătească pe Trump cu o amânare bazată pe atenţia mediatică pe care a cerut-o.

Aceştia au mai spus că interogarea minuţioasă a viitorilor juraţi ar putea găsi destui care să decidă în mod corect asupra cazului.

Trump este candidatul prezidenţial republican într-o aşteptată revanşă electorală pe 5 noiembrie împotriva actualului preşedinte democrat Joe Biden, care l-a învins în 2020.

La începutul acestei săptămâni, trei judecători ai curţii de apel din fiecare stat au respins diverse argumente ale lui Trump pentru amânarea procesului, deşi un complet de judecători va analiza în cele din urmă aceste probleme. Trump a pledat nevinovat la toate acuzaţiile din cele patru dosare penale cu care se confruntă.

Cazul banilor tăinuiţi, intentat de procurorul districtului Manhattan Alvin Bragg, ar fi primul proces penal al unui fost preşedinte american.

Procurorii susţin că Trump a acoperit plăţi de 130.000 de dolari pe care fostul său avocat Michael Cohen le-a făcut către starul porno Stormy Daniels cu puţin timp înainte de alegerile din 2016, pentru a asigura tăcerea acesteia în legătură cu o întâlnire sexuală extraconjugală cu zece ani mai devreme.

Trump a negat că întâlnirea a avut loc şi a pledat nevinovat la 34 de capete de acuzare pentru falsificarea înregistrărilor de afaceri. Avocaţii săi au declarat că plăţile au fost cheltuieli legale legitime. Cazul banilor tăinuiţi ar putea fi singurul proces penal al lui Trump înainte de alegerile din noiembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici