Jurnalist CNN, infectat cu coronavirus, povesteşte simptomele atipice pe care le-a avut: Am tremurat atât de mult încât mi-am ciobit dinţii. Am avut halucinaţii

  • Cercetătorii învaţă pe zi ce trece mai multe despre misteriosul coronavirus apărut în decembrie în China, dar şi despre simptomele date de boala provocată de acesta, Covid-19.
  • Febra, tusea şi respiraţia îngreunată sunt cele mai comune simptome în cazurile de Covid-19. Pot apărea însă şi simptome asemănătoare cu cele al gripei
  • Simptomele pot apărea oricând între două şi 14 zile de la momentul în care o persoană a fost expusă virusului
  • Jurnalistul Chris Cuomo a povestit simptomele atipice pe care le-a experimentat din cauza infecţiei cu coronavirus.
3760 afișări
Imaginea articolului Jurnalist CNN, infectat cu coronavirus, povesteşte simptomele atipice pe care le-a avut: Am tremurat atât de mult încât mi-am ciobit dinţii. Am avut halucinaţii

Foto: Profimedia

Chris Cuomo, jurnalist CNN şi fratele guvernatorului New York, care a fost infectat cu noul coronavirus a povestit cum s-a manifestat infecţia în cazul lui.
Cuomo spune că secretul pentru a scăpa de acest virus nu are nicio legătură cu o pastilă sau un sirop, ci cu voinţa fiecăruia, potrivit CNN.
 
„Virusul ne vrea la pământ, vrea să îl luăm. Cu excepţia câtorva norocoşi, care nu au simptome foarte grave, ceilalţi care îl luăm vom trece prin stări cum nu am mai avut vreodată”, spune jurnalistul.
 
El a mărturisit că înainte să fie diagnosticat se simţea foarte „moale” şi transpira abundent. Odată diagnosticat, jurnalistul a primit mai multe sfaturi de la un prieten de-al unui prieten, care lucrează ca medic pneumolog:
 
„Acesta mi-a dat cheia. Mi-a spus: Am auzit că vrei să ţii infecţia departe de plămâni. E deja acolo, ti-am văzut radiografia. Şi ai temeri justificate, dar ai o abordare greşită. Nu poţi să aştepţi să scapi de ea. Trebuie să lupţi cu infecţia, dar nu metaforic. Trebuie să faci lucrurile care te vor ajuta să scapi de acest virus. Trebuie să respiri adânc şi când te doare. Poţi să faci temperatură mare timp de cel puţin 10 zile. Trebuie să te înfofoleşti, să bei multă apă, să iei paracetamol. Durerea din piept te dărâmă, iar Covid se bazează pe faptul că tu nu vei face nimic, vrea să stăm pasivi, să nu facem nimic. Aşa că răspunsul trebuie să fie că vom face tot ce putem”, povesteşte jurnalistul CNN.
 
Cuomo a spus că s-a confruntat cu simptome crunte precum: febră, frisoane şi durere în zona pieptului. Acestea tindeau să se amplifice noaptea.
 
„Era ca şi cum cineva mă batea ca pe o pinata, am tremurat atât de mult, mi-am ciobit dinţii. Am avut halucinaţii, îl vedeam pe tatăl meu vorbind. Vedeam colegi din liceu, de la universitate, oameni pe care nu i-am mai văzut de mult. Era înfricoşător”, a povestit acesta.
 
Vedeta CNN se află acum la locuinţa sa din New York, aşteptând să se vindece.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici