Un lider al unui clan din cadrul Camorra, condamnat în România, a fost arestat în Italia

Un lider al unui clan Camorra condamnat în România la opt ani de închisoare a fost arestat în sudul Italiei, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, informează presa italiană.

272 afișări
Imaginea articolului Un lider al unui clan din cadrul Camorra, condamnat în România, a fost arestat în Italia

Un lider al unui clan din cadrul Camorra, condamnat în România, a fost arestat în Italia (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)

Rosario Longobardi, în vârstă de 42 de ani, era dat în urmărire internaţională pentru tâlhării, furturi de autoturisme şi alte infracţiuni comise în Italia şi România la sfârşitul anilor 1990.

Conform site-ului de ştiri local Irno.it, Longobardi a fost arestat în cursul nopţii în zona Montecorvino Rovella, în regiunea italiană Campania (sud), în timp ce se deplasa cu o maşină spre locaţia în care se ascundea.

Longobardi, unul dintre liderii clanului Pecoraro/Renna din cadrul grupării Camorra, îşi mutase activităţile infracţionale în România din cauza accentuării conflictelor între grupurile mafiote italiene.

Longobardi a fost condamnat la opt ani de închisoare în România, iar autorităţile române emiseseră un mandat european de arestare pe numele lui.

Italianul ar urma să fie transferat în România pentru ispăşirea pedepsei.

Reţeaua infracţională Camorra este formată din clanuri şi este activă în sudul Italiei, în special în regiunea Campania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici