Un militar a fost ucis şi alţi 12 au fost răniţi în ultimele 24 de ore, în estul Ucrainei

Un militar a fost ucis şi alţi 12 au fost răniţi în ultimele 24 de ore, în regiunea Donbas din estul Ucrainei, bilanţul total ajungând la 2.300 de militari ucişi de la izbucnirea conflictului dintre forţele ucrainene şi separatiştii proruşi, relatează site-ul agenţiei de presă Interfax Ucraina.

464 afișări
Imaginea articolului Un militar a fost ucis şi alţi 12 au fost răniţi în ultimele 24 de ore, în estul Ucrainei

Un militar a fost ucis şi alţi 12 au fost răniţi în ultimele 24 de ore, în estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit purtătorului de cuvânt al armatei ucrainene, Andrei Lisenko, un militar a fost ucis şi alţi 12 au fost răniţi în ultimele 24 de ore, în timpul operaţiunii militare din regiunea Donbas, din estul Ucrainei.

"Ca urmare a ostilităţilor din ultimele 24 de ore, am pierdut un luptător şi alţi 12 au fost răniţi", a declarat Lisenko marţi la o conferinţă de presă din Kiev.

Potrivit reprezentanţilor armatei ucraineene, aproximativ 2.300 de militari au fost ucişi în estul Ucrainei de la izbucnirea conflictului dintre forţele ucraineene şi separatiştii proruşi din aprilie 2014, în timp ce alţi 273 de militari sunt daţi dispăruţi.

"Azi (marţi - n.red), morţile a aproximativ 2.300 de militari ai forţelor militare ucrainene au fost confirmate", a anunţat colonelul Oleksei Nozdraciov, directorul departamentului de cooperare dintre civili şi militari din cadrul Armatei Ucrainei, în timpul conferinţei de presă din Kiev.

El a mai precizat că alţi 273 de militari sunt daţi dispăruţi, adăugând că, în baza situaţiilor precedente, "40% (dintre cei dispăruţi - n.red.) s-ar putea afla în captivitate, iar restul de 60% sunt cel mai probabil ucişi. (...) Prin urmare, cred că 70-80 de militari sunt ţinuţi în captivitate şi, spre regretul nostru, iar cei 60% au fost ucişi".

Vineri, un alt militar a fost ucis şi alţi trei au fost răniţi în regiunea Donbas.

Pe data de 12 februarie 2015, la Minsk a fost încheiat un acord privind încetarea conflictului armat din estul Ucrainei între autorităţile de la Kiev şi forţele separatiste.

Separatiştii încearcă să "încalce acordul de la Minsk şi să reia atacurile", sunt de părere reprezentanţii Consiliului de Securitate şi Apărare al Ucrainei.

Potrivit unui raport întocmit de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), în urma incidentelor armate dintre forţele din Kiev şi separatiştii proruşi din aprilie 2014 mai mult de 6.500 de persoane au murit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici