Un militar american inculpat că şi-a ucis cinci compatrioţi, militari de asemenea, în 2009, în Irak

Un militar american acuzat de uciderea altor cinci militari asupra cărora a deschis focul, într-o bază militară din Irak, în 2009, a fost inculpat miercuri, conform unor autorităţi militare, relatează AFP.

193 afișări

Deţinut în baza Lewis-McChord, în statul Washington, sergentul John Russell va apărea în faţa Curţii Marţiale, chiar dacă o dată a audierii nu a fost încă stabilită. Vineri, el a fost inculpat de cinci asasinate, o agresare violentă şi o tentativă de omor.

El riscă pedeapsa cu moartea în cazul în care va fi găsit vinovat, conform unui comunicat al bazei Lewis-McChord.

John Russel este bănuit că a ucis pe 11 mai 2009, cinci alţi militari, şi că a rănit alţi trei, într-un spital care este specializat în îngrijirea celor care suferă de traume de război, din cadrul bazei Liberty, din Bagdad.

Acest atac al unui american asupra compatrioţilor săi, în Irak, nu a fost unicul în această perioadă. Anul precedent, un alt sergent şi-a ucis doi superiori într-o bază din sudul acestei ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici