Un militar francez a fost găsit mort pe aeroportul din Kabul

Un militar francez a fost găsit mort, pe 5 august, în zona militară franceză a aeroportului din Kabul, în Afganistan, a anunţat miercuri, la Paris, Statul Major al Armatei Franceze, citat de AFP.

189 afișări

O anchetă, încredinţată iniţial jandarmeriei prezente la faţa locului, este în curs, pentru a stabili cauzele decesului, care "nu este consecinţa unui atac sau unei morţi în lupte", potrivit unui purtător de cuvânt al Statului Major contactat de AFP.

Din cauza anchetei, Ministerul francez al Apărării nu a anunţat decesul militarului în momentul producerii acestuia, a precizat aceeaşi sursă.

Potrivit site-ului publicaţiei Ouest-France "Lignes de défense", care a dezvăluit informaţia, militarul, în vârstă de 39 de ani, un subofiţer al forţelor armate aeriene, ar fi fost ucis de gloanţe, însă Statul Major nu a confirmat această ipoteză.

Acest deces ridică la 89 numărul militarilor francezi care şi-au pierdut viaţa în Afganistan - morţi în lupte, în mod accidental, prin sinucidere sau de moarte naturală - de la începutul prezenţei franceze în cadrul forţei multinaţionale în această ţară, la sfârşitul anului 2001.

Aproximativ 500 de militari francezi sunt încă prezenţi în Afganistan, mai ales pe aeroportul din Kabul, după retragerea majorităţii trupelor şi materialului francez, conform calendarului fixat, în mai 2012, de către preşedintele François Hollande.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici