Un ministru chinez se află în vizită în Taiwan, pentru prima oară din 1949

Un ministru chinez a sosit miercuri într-o vizită oficială în Taiwan, prima după mai bine de şase decenii de la războiul civil dintre comunişti şi naţionalişti.

101 afișări
Imaginea articolului Un ministru chinez se află în vizită în Taiwan, pentru prima oară din 1949

Zhang Zhijun si Wang Yu-chi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Zhang Zhijun, directorul Biroului pentru afaceri taiwaneze din Beijing, cu rang de ministru, are programate discuţii referitoare la înfiinţarea unui birou de legătură la Taoyuan, în nordul insulei, cu omologul său taiwanez Wang Yu-chi, preşedinte al Consiliului pentru afaceri continentale chineze.

Cei doi oficiali s-au mai întâlnit în februarie, la Nankin, în estul Chinei, într-o primă legătură directă între cele două guverne din 1949.

Incidente între forţele de ordine şi manifestanţi naţionalişti au avut loc miercuri în faţa hotelului din Taoyuan, unde este programată întâlnirea între cei doi oficiali.

O detensionare în relaţiile dintre cele două părţi a avut loc după sosirea la putere în Taiwan a preşedintelui Ma Ying-jeou, în 2008.

Preşedintele Ma Ying-jeou a încercat să reducă la tăcere retorica naţionalistă din Kuomintang şi a pledat pentru dezvoltarea schimburilor economice cu China, primul partener comercial al Taiwanului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici