Un misionar australian a fost arestat în Coreea de Nord

Un misionar australian în vârstă de 75 de ani a fost arestat în Coreea de Nord sub acuzaţia că a distribuit literatură religioasă, a dezvăluit miercuri cotidianul australian Adelaide Advertiser.

246 afișări
Imaginea articolului Un misionar australian a fost arestat în Coreea de Nord

Un misionar australian a fost arestat în Coreea de Nord

John Short a fost reţinut duminică de serviciile de securitate din Phenian, capitala Coreei de Nord, unde a ajuns sâmbătă, împreună cu un grup de persoane, a anunţat soţia sa pentru cotidianul australian.

"Suntem creştini şi trăim de 40 de ani în regiunea (din Asia)", a explicat, de la Hong Kong, Karen Short. "Este un bărbat curajos (...). Coreea de Nord este foarte diferită. Acesta este motivul pentru care inima sa l-a dus acolo", a spus ea.

În momentul arestării, misionarul, originar din Adelaide (sudul Australiei), a fost interogat în legătură cu obiectele religioase care ar fi fost găsite în posesia sa.

"Guvernul a fost informat că un australian în vârstă de 75 de ani, John Short, ar fi fost arestat în Republica Populară Democrată Coreeană", a anuţat un purtător de cuvânt al Ministerului australian de Externe.

Australia, la fel ca majoritatea ţărilor occidentale, nu dispune de reprezentanţă diplomatică în Coreea de Nord. Interesele sale sunt reprezentate de Suedia.

"Suntem în contact cu oficialii suedezi la Phenian pentru a ne asigura că este bine şi pentru a obţine mai multe informaţii", a anunţat un purtător de cuvânt al ministerului.

Arestarea misionarului australian intervine la câteva zile după publicarea unui raport de către Comisia ONU de anchetă asupra situaţiei drepturilor omului în Coreea de Nord.

Regimul nord-coreean este acuzat de crime împotriva umanităţii, iar autorii raportului cer comunităţii internaţionale să acţioneze pentru ca responsabilii de aceste acte să dea socoteală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici