Un mort şi patru răniţi în Anglia, în urma unei explozii la o casă

Corpul unui bărbat a fost găsit de salvatori, în noaptea de duminică spre luni, în ruinele unei case din Nottinghamshire (East Midlands, Anglia) distruse de o explozie, iar alte patru persoane - un bărbat, o femeie şi doi copii - au fost duse la spital, relatează BBC News online.

723 afișări
Imaginea articolului Un mort şi patru răniţi în Anglia, în urma unei explozii la o casă

Un mort şi patru răniţi în Anglia, în urma unei explozii la o casă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit BBC, explozia a transformat această casă de pe Wright Street, în Newark, într-un morman de moloz. Căutările unei a şasea persoane, dată dispărută, care s-ar putea afla înăuntru, urmau să fie reluate în urma unor măsuri de siguranţă.

Gazele par să fi fost cauza acestei explozii ce s-a produs duminică, la ora locală 17.10 (19.10, ora României). Identităţile victimei şi răniţilor nu a fost comunicate, iar aproximativ 100 de persoane ce locuiesc în vecinătate au fost evacuate de către poliţie, în urma exploziei. Unele dintre ele au fost cazate în noaptea de duminică spre luni la Grove Leisure Centre.

Poliţia a anunţat că femeia şi cei doi copii au primit îngrijiri pentru că au inhalat fum, după care au fost externaţi de la un centru medical. Bărbatul a fost internat la un spital, cu răni grave, şi primea îngrijiri în continuare.

Un martor, Cormac Fleming, a ajutat la efortul de salvare, scoţând un nou-născut dintr-o casă vecină avariată. "O casă a fost complet distrusă, iar o casă de lângă ea a fost pe jumătate aruncată în aer. Am observat că se mişcă perdeaua la casa de alături. Eu şi cu un alt bărbat am spart geamul, după care mi-a fost pus în braţe un nou-născut", a declarat el.

Un băiat în vârstă de cinci ani şi mama acestuia, care prezenta tăieturi şi se afla în stare de şoc, au ieşit din casă, a adăugat Fleming.

"Am văzut fum. Un bărbat se târa printre dărâmături şi sângera. Toată casa s-a prăbuşit", a declarat Isla McDonald, care locuieşte peste drum de casa distrusă. "L-am scos afară şi l-am dus departe de fum. Casa ardea de această parte. A fost înfricoşător", a continuat ea, adăugând bărbatul salvat a spus că soţia sa era la etaj, iar bunicul său de afla în pivniţă.

"A fost ca o bombă uriaşă explodând", a declarat Eduart Pergjejji, care a ajutat şi el la scoaterea bărbatului dintre dărâmături. Jane Henson a fost prima care a sunat la serviciul de urgenţă. "Sunt oameni care aleargă şi strigă. A explodat o bombă şi este panică. Este groaznic, teribil", i-a spus ea operatorului.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei i-a îndemnat pe locuitorii din zonă să stea înăuntru şi să ţină ferestrele închise, pentru a evita praful şi eventuali vapori inflamabili.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici