Un nou INCIDENT în Suedia: 19 tineri imigranţi au atacat un centru de refugiaţi, pe motiv că nu au primit dulciuri. Personalul instituţiei s-a baricadat înăuntru. FOTO, VIDEO

Un alt incident în care au fost implicaţi imigranţi din Suedia s-a produs, miercuri noapte, când un grup de tineri refugiaţi a atacat un centru pentru copii, iar staff-ul a trebuit să se baricadeze într-o cameră, informează Daily Mail.

7104 afișări
Imaginea articolului Un nou INCIDENT în Suedia: 19 tineri imigranţi au atacat un centru de refugiaţi, pe motiv că nu au primit dulciuri. Personalul instituţiei s-a baricadat înăuntru. FOTO, VIDEO

19 tineri migranţi au atacat un centru de refugiaţi în Suedia. Personalul instituţiei s-a baricadat înauntru până la sosirea poliţiei. FOTO, VIDEO (Imagine: Daily Mail)

Grupul, format din 19 tineri migranţi, a atacat personalul dintr-un centru pentru copii refugiaţi din Emmaboda, sud-estul Suediei, cu arme improvizate, forţând îngrijitorii de acolo să se ascundă într-o cameră până la sosirea forţelor de ordine.

Publicaţia suedeză Expressen, citând pe Ingela Crona, din cadrul poliţiei locale din Kalmar, a relatat faptul că revolta a pornit în interiorul centrului. "Lucrurile au degenerat şi un grup de 19 oameni au provocat toate aceste distrugeri", a declarat aceasta.

Se pare că incidentul a pornit după ce un angajat al centrului a refuzat cererea unui refugiat de a merge să cumpere dulciuri. "Au devenit furioşi şi violenţi cu personalul de acolo. Au strâns mai mulţi prieteni, iar staff-ul a fost nevoit să se baricadeze într-o cameră, în timp ce ei spărgeau ferestre şi făceau tot ce doreau", a afirmat John Nilsson, din cadrul poliţiei locale.

Poliţia suedeză a arestat două persoane, un tânăr de 16 ani, suspectat de faptul că ar fi declanşat violenţele şi încă un complice.

În 2015, Suedia a primit în jur de 35.400 de refugiaţi minori neacompaniaţi, de 9 ori mai mult faţă de 2014. Pe fondul conflictelor din ultima vreme, ministrul de interne suedez, Anders Ygeman, a declarat că ţara sa ar putea trimite înapoi între 60.000 şi 80.000 de refugiaţi ce caută azil.

 


 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici