Un nou malware distructiv, în contextul escaladării conflictului militar din Ucraina

Un nou malware distructiv numit HermeticWiper este folosit activ în contextul escaladării conflictului militar din Ucraina pentru atacuri cibernetice care au ca ţintă organizaţii guvernamentale şi private, afectând factori de decizie, personal tehnic, dar şi utilizatori obişnuiţi.

2130 afișări
Imaginea articolului Un nou malware distructiv, în contextul escaladării conflictului militar din Ucraina

Un nou malware distructiv, în contextul escaladării conflictului militar din Ucraina

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică atrage atenţia asupra noului malware HermeticWiper (alias KillDisk.NCV), folosit activ în contextul escaladării conflictului militar din Ucraina pentru atacuri cibernetice care au ca ţintă organizaţii guvernamentale şi private, afectând factori de decizie, personal tehnic dar şi utilizatori obişnuiţi.

HermeticWiper este un executabil mic, de aproximativ 115KB, semnat digital cu un certificat emis către "Hermetica Digital Ltd" şi valabil în perioada aprilie 2021 - aprilie 2022.

„Malware-ul se foloseşte de un driver legitim (asociat cu software-ul EaseUS Partition Master) pentru a corupe datele de pe harddisk-uri, inclusiv zona MBR (Master Boot Record). Pasul final al atacului cu HermeticWiper este inactivarea computer-ului victimă prin repornirea acestuia”, arată sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici