Un oficial de rang înalt al ONU va efectua, săptămâna aceasta, o vizită în Coreea de Nord

Jeffrey Feltman, secretar general adjunct al ONU pentru Afaceri Politice, va efectua săptămâna aceasta o vizită oficială în Coreea de Nord, fiind primul oficial de rang înalt al ONU care efectuează o astfel de vizită în ultimii şase ani, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

1590 afișări
Imaginea articolului Un oficial de rang înalt al ONU va efectua, săptămâna aceasta, o vizită în Coreea de Nord

Un oficial de rang înalt al ONU va efectua, săptămâna aceasta, o vizită în Coreea de Nord

Potrivit purtătorului de cuvânt al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Stephane Dujarric, vizita lui Feltman va începe marţi şi se va încheia vineri. Aceasta are loc la doar o săptămână după ce regimul de la Phenian a lansat o nouă rachetă balistică intercontinentală, despre care nord-coreenii susţin că are capacitatea să lovească întreg teritoriul SUA.

Cea mai recentă vizită a unui înalt responsabil al ONU în Coreea de Nord a fost efectuată în octombrie 2011 de Valerie Amos, fost secretar general adjunct pentru Afaceri Umanitare.

Feltman, cetăţean american şi fost angajat al Departamentului de Stat al SUA, va efectua vizita în Coreea de Nord în contextul în care tensiunile dintre Phenian şi Washington s-au intensificat constant.

Purtătorul de cuvânt al ONU a anunţat că Feltman va avea întrevederi cu ministrul nord-coreean de Externe, Ri Yong Ho, dar şi cu vicepremierul Pak Myong Guk, urmând să discute ” subiecte de interes şi preocupări comune”.

Această vizită oficială vine ca urmare a invitaţiei lansate de Phenian Secretariatului General al ONU în luna septembrie, a precizat Dujarric.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici