Un oficial iranian va merge la Moscova pentru a semna acordul de construire a două centrale nucleare

Şeful Organizaţiei Iraniene pentru Energie Atomică (OIEA), Ali Akbar Salehi, se va deplasa marţi la Moscova pentru a semna, după mai multe luni de negocieri, un acord privind construirea a două centrale nucleare în Iran, a anunţat duminică presa iraniană, relatează AFP.

158 afișări
Imaginea articolului Un oficial iranian va merge la Moscova pentru a semna acordul de construire a două centrale nucleare

Un oficial iranian va merge la Moscova pentru a semna acordul de construire a două centrale nucleare

"Mă duc la Moscova pentru a semna un acord privind construirea de noi centrale nucleare", a declarat Salehi, citat de agenţia oficială Irna.

Pe pagina sa de Facebook, ambasadorul Iranului la Moscova, Mehdi Sanaie, a precizat că această vizită va avea loc marţi, potrivit Irna.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al OIEA, Behrouz Kamalvandi, a afirmat că "acordul dintre Iran şi Rusia privind construirea a două centrale nucleare va fi finalizat şi semnat de cele două părţi", anunţă Irna.

Cele două ţări negociază de mai multe luni pe această temă.

Cele două centrale vor fi construite la Bushehr, pe coasta Golfului Persic, în apropiere de prima centrală de 1.000 megawaţi construită deja în parte de Moscova şi care a fost oficial predată iranienilor în septembrie 2013.

Iranul vrea să construiască 20 de centrale nucleare de 1.000 de megawaţi, dintre care patru la Bushehr, cu scopul de a-şi diversifica sursele de energie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici