Un oficial SUA admite că NSA probabil spionează congresmeni, evitând un răspuns privind Obama

Agenţia americană pentru Securitatea Naţională probabil spionează membri ai Congresului Statelor Unite, afirmă James Cole, adjunctul procurorului-general al SUA, refuzând să spună dacă a fost interceptat şi preşedintele Barack Obama.

224 afișări
Imaginea articolului Un oficial SUA admite că NSA probabil spionează congresmeni, evitând un răspuns privind Obama

Un oficial SUA admite că NSA probabil spionează congresmeni, evitând un răspuns privind Obama (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

În cursul audierilor în Comisia de Informaţii a Camerei Reprezentanţilor, James Cole, adjunctul procurorului general al Statelor Unite, a fost întrebat dacă NSA monitorizează membri şi alţi angajaţi ai Congresului sau ai Administraţiei executive. Darrel Issa, un membru al Camerei Reprezentanţilor, a întrebat precis dacă telefoanele Camerei Reprezentanţilor sunt monitorizate.

"Fără a oferi detalii, da, probabil facem acest lucru", a răspuns Cole, conform Fox News.

Issa a insistat dacă sunt supravegheate şi apelurile telefonice ale preşedintelui Barack Obama, dar James Cole a refuzat să răspundă la întrebare, invocând sensibilitatea problemei şi precizând că va oferi detalii ulterior.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a anunţat la jumătatea lunii ianuarie un vast proiect de reformare a practicilor Agenţiei americane pentru Securitatea Naţională, după dezvăluirile făcute de transfugul Edward Snowden.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici