Un om de afaceri, apropiat al politicianului moldovean Vlad Plahotniuc, s-ar fi împuşcat în cap

Omul de afaceri Iurii Luncaşu, persoană de încredere a politicianului moldovean Vlad Plahotniuc, şi-a pierdut viaţa după ce s-ar fi împuşcat în cap, informaţia fiind confirmată pentru site-ul UNIMEDIA de către ofiţerul de presă al IP. Chişinău, Natalia Stati.

1184 afișări
Imaginea articolului Un om de afaceri, apropiat al politicianului moldovean Vlad Plahotniuc, s-ar fi împuşcat în cap

Un om de afaceri, apropiat al politicianului moldovean Vlad Plahotniuc, s-ar fi împuşcat în cap

"Apelul a fost înregistrat la ora 20:07 (sâmbătă, n.red). Un bărbat a sunat la 112 şi a menţionat că pe traseul R-6, se află o persoană împuşcată în regiunea capului. Potrivit declaraţiilor, Luncaşu s-ar fi împuşcat din arma personală în regiunea capului şi în urma leziunilor corporale primite a decedat la faţa locului", a transmis Stati.

"Fiind audiat, cel care a sunat la poliţie, a declarat că activează în calitate de şofer al victimei şi la 17.08.2019, aproximativ la ora 19:00, a fost contactat telefonic de şeful său care i-a cerut să vină la domiciliu şi să se deplaseze într-o direcţie necunoscută".

"La un moment dat, Luncaşu Iurie, i-a cerut şoferului să oprească automobilul în câmp, unde s-a împuşcat din arma sa persoanlă, pe care o deţine legal”, a mai precizat ofiţerul de presă.

Potrivit site-ului noi.md, victima a lăsat un bilet cu următorul conţinut: "Căsuţă albă am cumpărat în 2017 am fost investitor".

Cazul este cercetat de IP. Buiucani.

În 2014, Rise Moldova a publicat mai multe fotografii în care Luncaşu era surprins însoţindu-l pe Vladimir Plahotniuc la Sciez, Franţa. Luncaşu era fondator la mai multe companii: „Denir Lux”, „GB&CO”, „Primrof Construct” sau „Acvilin-Grup”, cu afaceri în domeniul construcţiilor sau ţigărilor. Împreună cu membrii familiei, el deţine mai multe case şi apartamente în capitală.

Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din Moldova, este acuzat de numeroase fapte corupţie în Republica Moldova, dar şi în Rusia, inclusiv de organizarea grupării criminale şi participarea la aceasta, dar şi spălare de bani. Potrivit autorităţilor, Plahotniuc a fugit în Statele Unite pentru a scăpa de anchete.

Taguri:
r.moldova,
politică,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici