Un orăşel din Texas a fost evacuat în urma exploziei unui gazoduct operat de Chevron

Un orăşel de 700 de locuitori din Texas, în sudul Statelor Unite, a fost evacuat joi după explozia unui gazoduct operat de Chevron, fără ca incidentul să provoace răniţi.

140 afișări
Imaginea articolului Un orăşel din Texas a fost evacuat în urma exploziei unui gazoduct operat de Chevron

Un orăşel din Texas a fost evacuat în urma exploziei unui gazoduct operat de Chevron

"La ora 09:30 în această dimineaţă, am fost informată că o explozie a avut loc la gazoductul Chevron", a declarat Jo Ann Livingston, purtătoare de cuvânt a biroului şerifului din districtul Ellis.

"Chevron a cerut ca oraşul Milford să fie evacuat, ceea ce s-a şi întâmplat", a adăugat aceasta.

Aproape 200 de elevi se numără printre persoanele evacuate, a precizat Livingston pentru AFP. Ei au fost duşi la un liceu dintr-o localitate vecină.

"Din căte ştiu, nu a fost niciun rănit în oraş", a asigurat aceasta.

Presa locală a raportat că conducta de transmisie a gazului natural a explodat când unul dintre angajaţii instalaţiei a lovit-o.

Muncitorii au fost în măsură să fugă din zonă înainte ca aceasta să fie înghiţită de flăcări, conform postului local de televiziune WFAA.

Imaginile transmise pe site-ul de Internet al postului arătau o coloană enormă de fum şi flăcări care se ridicau de la locul exploziei, în mijlocul unei zonei deşertice.

"Chevron a implementat procedurile de urgenţă şi este în prezent în curs de soluţionare a accidentului", a declarat gigantul american într-un comunicat.

"Preocuparea principală a Chevron la ora actuală este de a asigura securitatea angajaţilor săi şi a comunităţilor din împrejurimi", a adăugat compania.

Oraşul Milford este situat la aproimativ 80 de kilometri sud de Dallas.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici