Un pakistanez condamnat la moarte pentru trafic de droguri a fost decapitat în Arabia Saudită

Un pakistanez condamnat la moarte pentru trafic de droguri a fost decapitat, miercuri, în Arabia Saudită, a anunţat Ministerul de Interne. Mohmmad Yunus Mohammad Shoaib, recunoscut vinovat pentru că a introdus în regat "o mare cantitate de heroină", a fost executat în regiunea estică Qatif, a precizat ministerul într-un comunicat redat de agenţia oficială Spa.

219 afișări
Imaginea articolului Un pakistanez condamnat la moarte pentru trafic de droguri a fost decapitat în Arabia Saudită

Un pakistanez condamnat la moarte pentru trafic de droguri a fost decapitat în Arabia Saudită (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decapitarea sa ridică la 57 numărul persoanelor executate de la începutul anului în Arabia Saudită.

Marţi, un saudit, Hamad ben Awad Al-Anzi, a fost decapitat la Jawf, în nord, de asemenea pentru trafic de droguri.

Organizaţia Human Rights Watch s-a arătat îngrijorată de creşterea numărului de execuţii în regat, subliniind că 19 persoane au fost executate între 4 şi 20 august.

În 2013, 78 de persoane de diferite naţionalităţi au fost executate, potrivit unui bilanţ realizat de AFP.

Violul, crima, apostazia, jaful armat şi traficul de droguri sunt pasibile cu pedeapsa capitală în acest regat ultraconservator care aplică o interpretare extrem de riguroasă a legii Sharia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici