Un post de televiziune din Rusia dezvăluie "probe" noi împotriva unor opozanţi deţinuţi

Un post de televiziune din Rusia pro-Kremlin a dezvăluit, joi, "probe" noi împotriva unor opozanţi ai regimului lui Vladimir Putin, învinuiţi că au vrut să "organizeze tulburări masive" cu ajutorul unui parlamentar georgian.

178 afișări
Imaginea articolului Un post de televiziune din Rusia dezvăluie "probe" noi împotriva unor opozanţi deţinuţi

Un post de televiziune din Rusia dezvăluie "probe" noi împotriva unor opozanţi deţinuţi

Pervâi Kanal a susţinut că Leonid Razvozjaev şi Konstantin Lebedev, doi opozanţi încarceraţi în octombrie, l-au întâlnit pe parlamentarul georgian Guivi Targamadze la Tbilisi, capitala Georgiei, la o săptămână după o manifestaţie de amploare anti-Putin, care a avut loc la 6 mai şi a fost marcată de ciocniri între manifestanţi şi poliţie, pentru a face împreună un bilanţ al protestului.

Postul de televiziune a mai difuzat înregistrări audio cu o presupusă conversaţie între Lebedev, Razvozjaev, Iuri Aimaletdinov şi Targamadze care a avut loc în cursul acestei întâlniri.

La puţin timp după prezentarea difuzării, purtătorul de cuvânt al Comitetului de anchetă rus, Vladimir Markin, a declarat într-un comunicat că aceste înregistrări făceau parte din probe adunate de către anchetatori împotriva opozanţilor deţinuţi, dar a insistat asupra faptului că în niciun caz Comitetul nu era responsabil de această scurgere către presă.

Urmăririle împotriva unor opozanţi, printre care Razvozjaev şi Lebedev, au început după difuzarea unei emisiuni televizate în octombrie în care se afirma, pe baza unei înregistrări anonime, că ei erau implicaţi în proiecte vizând răsturnarea puterii prin forţă.

Serghei Udalţov, liderul mişcării Frontul de Stânga, a fost inculpat, de asemenea, pentru "pregătire şi organizarea unor tulburări masive" în cadrul acestui caz şi are interdicţie să părăsească Moscova.

Udalţov a respins "categoric" toate acuzaţiile, joi, calificând că aceste presupuse "probe" sunt "de propagandă", potrivit agenţiei de presă Ria Novosti. În plus, opozantul a anunţat că intenţionează să depună plângere împotriva lui Markin pentru calomnie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici