Un proiectil a lovit o clinică Medici Fără Frontiere din Yemen omorând patru persoane

Un proiectil a lovit duminică o clinică administrată de organizaţia internaţională Medecins Sans Frontieres (MSF) în nordul Yemenului, omorând patru persoane, a anunţat MSF, relatează Reuters în pagina electronică.

433 afișări
Imaginea articolului Un proiectil a lovit o clinică Medici Fără Frontiere din Yemen omorând patru persoane

Un proiectil a lovit o clinică Medici Fără Frontiere din Yemen omorând patru persoane (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

MSF a precizat că nu este clar cine a comis atacul, care a rănit alte zece persoane, la spitalul Shiara din districtul Razeh, unde organizaţia lucrează din noiembrie.

Organizaţia nu a menţionat în comunicatul postat pe Twitter identitatea victimelor, afirmând doar că trei dintre răniţi erau membri ai personalului, iar doi dintre aceştia sunt în stare critică.

"Acesta este cel de-al treilea incident grav în ultimele trei luni. Echipele noastre să străduiesc zilnic să asigure respectarea instituţiilor medicale", a scris MSF. Anterior, organizaţia internaţională afirmase că proiectilul care a lovit clinica era o rachetă.

Directorul regional de operaţiuni al MSF, Raquel Ayora, a afirmat că toate părţile implicate în conflictul din Yemen primesc regulat coordonatee GPS ale centrelor medicale în care îşi desfăşoară activitatea organizaţia.

"E imposibil ca vreunul dintre cei care au capacitatea de a efectua un atac aerian sau de a lansa o rachetă să nu fi ştiut că spitalul Shiara este o instituţie medicală funcţională, care oferă servicii critice şi este susţinută de MSF", a afirmat ea.

MSF a precizat că raidurile aeriene conduse de Arabia Saudită au vizat un alt centru medical al său din provincie în octombrie anul trecut, avariind clădirea şi rănind uşor doi membri ai personalului.

O coaliţie militară condusă de Arabia Saudită luptă împotriva rebelilor huthi susţinuţi de Iran în Yemen. Aproape 6.000 de persoane au fost ucise de când coaliţia saudită a intrat în conflictul din Yemen în martie, aproape jumătate fiind civili. Războiul a exacerbat foametea şi bolile în Yemen, cea mai săracă ţară din regiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici