Un român care ar fi a fost exploatat de angajatorul german locuieşte din iulie sub un pod în Franţa

Un român în vârstă de 59 de ani, care locuieşte din iulie sub un pod feroviar din Franţa şi susţine că a fost exploatat de o companie germană deţinută de doi sârbi, a fost primit miercuri de consului general al României la Lyon, relatează Le Progres, în ediţia electronică de miercuri.

Urmărește
324 afișări
Imaginea articolului Un român care ar fi a fost exploatat de angajatorul german locuieşte din iulie sub un pod în Franţa

Un român care ar fi a fost exploatat de angajatorul german locuieşte din iulie sub un pod în Franţa

Consulul general al României la Lyon, Gabriela Dancău, l-a primit, miercuri, timp de jumătate de oră pe Adişor Ionescu, un român fără adăpost în vârstă de 59 de ani, care locuieşte din iulie sub un pod feroviar şi care susţine că a fost exploatat de o companie germană BTP deţinută de doi sârbi. El i-a trimis marţi o scrisoare cancelarului german Angela Merkel.

Bărbatul cere să i se plătească peste 300 de ore suplimentare şi denunţă violenţele fizice pe care le-ar fi suferit din partea fostului său angajator în decembrie. Consulul general al României va contacta ambasada României la Berlin pentru a verifica faptele şi pentru a alerta autorităţile germane.

Adişor Ionescu a lansat o petiţie semnată de sute de persoane la Lyon. El s-a făcut remarcat în august printre locuitori prin generozitatea sa. Astfel femeilor care îi dădeau un ban el le oferea o floare, iar bărbaţilor o bomboană, pe care le cumpăra dintr-un supermarket cu preţuri reduse de lângă locul unde dormea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici