Un român judecat la Tokyo pentru uciderea unei japoneze susţine că nu intenţiona să comită crima

Românul în vârstă de 18 ani, acuzat de uciderea unei japoneze la Tokyo, la 28 februarie 2013, a declarat miercuri în faţa tribunalului că nu intenţiona să o omoare, relatează Japan Today, în pagina electronică.

1422 afișări
Imaginea articolului Un român judecat la Tokyo pentru uciderea unei japoneze susţine că nu intenţiona să comită crima

Un român judecat la Tokyo pentru uciderea unei japoneze susţine că nu intenţiona să comită crima

Tânărul, al cărui nume nu poate fi publicat deoarece este minor, a fost arestat împreună cu un prieten japonez în vârstă de 19 ani şi a fost acuzat de ucidere tinerei Arisa Yamada.

Acuzatul a declarat în faţa tribunalului că avea nevoie de bani pentru a-şi plăti chiria, afirmă cotidianul Sankeu Shimbun. El a afirmat că prietenul său a ucis-o pe femea în vârstă de 22 de ani şi i-a furat 10.000 de yeni (71 de euro).

Prietenul acuzatului, care a fost judecat anul trecut şi condamnat la închisoare pe viaţă, a depus mărturie la procesul său că românul a venit cu ideea de a ucide femeia.

Procurorii au declarat că cei doi au cumpărat un cuţit cu o zi înainte cu scopul de a comite un jaf armat, afirmă Sankei.

Victima se mutase la Tokyo din prefectura Aomori, cu puţin timp înainte de a fi ucisă, pentru a deveni stilist. Ea lucra în ture de noapte la un restaurant pentru a-şi putea plăti studiile. Tânăra a fost atacată la aproximativ 500 de metri de staţia JR Kichijoji, pe 28 februarie, în jurul orei locale 02.00. Ea tocmai plecase dintr-un magazin şi se întorcea acasă de la serviciu. Martorii oculari au declarat că au văzut doi tineri care au urmărit-o de la magazin.

Poliţia a declarat că Yamada a fost înjunghiată de două ori în spate şi tăiată la încheietura mâinii. Tânăra a fost transportată la spital, dar a murit deoarece pierduse mult sânge. Geanta ei a fost găsită goală la aproximativ 200 de metri distanţă de locul crimei.

Românul a fost arestat după ce testele ADN au arătat că sângele găsit pe una dintre mănuşile sale se potriveşte cu cel al tinerei. Poliţia a găsit ulterior geanta acesteia şi un carnet bancar în apartamentul în care stătea prietenul românului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici