Un român suspectat de complicitate la tentativă de răpire în SUA pledează vinovat

Un român suspectat de complicitate cu Emanuel Nicolescu, condamnat în Statele Unite pentru invazie de domiciliu şi tentativă de răpire a milionarei Anne Bass, şi-a recunoscut implicarea, pledând vinovat, anunţă Procuratura statului Connecticut.

185 afișări
Imaginea articolului Un român suspectat de complicitate la tentativă de răpire în SUA pledează vinovat

Un român suspectat de complicitate la tentativă de răpire în SUA pledează vinovat

Nicolae Helerea, originar din Sibiu, România, rezident american naturalizat sub numele de Michael Kennedy, a pledat vinovat luni în faţa judecătorului Vanessa Bryant din Hartford, Connecticut, privind acuzaţiile de tentativă de extorcare şi punere la cale a răpirii.

Helerea a fost arestat la 23 octombrie, la revenirea sa în Statele Unite din România, unde se refugiase după tentativa de răpire. Emanuel Nicolescu, în vârstă de 31 de ani, fost administrator al proprietăţii Annei Bass, o milionară din Connecticut, a fost condamnat în luna august la 20 de ani de închisoare, pentru tentativa de răpire a milionarei. Procesul a făcut vâlvă la vremea respectivă, Anna Bass fiind cunoscută în cercurile înaltei societăţi.

Potrivit mărturiilor victimei, la 15 aprilie 2007 trei bărbaţi purtând cagule au pătruns în reşedinţa sa din South Kent, Connecticut, au legat-o pe ea şi pe partenerul ei, pictorul Julian Lethbridge, şi le-au cerut 8,5 milioane de dolari.

Răspunzând că nu are bani în casă, atacatorii i-au legat pe cei doi şi le-au injectat o substanţă despre care au spus că este letală, iar dacă nu le spun unde sunt banii îi vor lăsa să moară. Negăsind nimic, până la urmă, cei trei atacatori au fugit cu o maşină de pe proprietate, iar substanţa injectată s-a dovedit a fi inofensivă.

ADN-ul lui Nicolescu a fost găsit pe volanul maşinii furate de pe proprietate. În privinţa celorlalţi doi atacatori, anchetatorii au stabilit că aceştia au fost doi amici ai lui Nicolescu, cu care acesta ar fi discutat frecvent la telefon în jurul datei atacului, potrivit listei de apeluri a telefonului acestuia. Cei doi sunt Ştefan Baraba şi Nicolae Helerea, naturalizat sub numele Michael Kennedy.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici