Un român urmărit, arestat în Italia după ce a făcut autostopul în faţa carabinierilor în civil

Un cetăţean român dat în urmărire de nouă luni a fost arestat în nordul Italiei după ce, fără a şti, a făcut autostopul în faţa unei maşini neinscripţionate a carabinierilor, informează site-ul agenţiei ANSA.

190 afișări
Imaginea articolului Un român urmărit, arestat în Italia după ce a făcut autostopul în faţa carabinierilor în civil

Un român urmărit, arestat în Italia după ce a făcut autostopul în faţa carabinierilor în civil (Imagine: Shutterstock)

Românul în vârstă de 37 de ani, al cărui nume nu a fost dezvăluit, era dat în urmărire din mai 2013 după ce fusese condamnat pentru tâlhărie, furt, tăinuire şi conducerea unui vehicul în stare de ebrietate.

Joi dimineaţă, românul făcea autostopul pe un drum naţional, în apropierea oraşului Verona, în nordul Italiei.

A fost luat de un vehicul neinscripţionat al carabinierilor. Agenţii, îmbrăcaţi în civil, se aflau într-o misiune de rutină pentru prevenirea infracţionalităţii.

Carabinierii au recunoscut imediat că românul era dat în urmărire, astfel că l-au minţit că îl vor duce la destinaţie abia după ce se vor abate pentru a lua de acasă un telefon uitat.

De fapt, vehiculul s-a îndreptat spre o secţie a carabinierilor din Verona. În faţa secţiei, românul a încercat să fugă din maşină, dar a fost imobilizat. Românul are de ispăşit o condamnare la trei ani şi cinci luni de închisoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici