Un saudit, condamnat pentru că pregătea un ATENTAT asupra casei lui George W. Bush

Un saudit a fost găsit vinovat miercuri de pregătirea unui atentat asupra casei fostului preşedinte american George W. Bush, din Texas, asupra unor centrale nucleare, unor baraje şi altor ţinte, a anunţat Departamentul Justiţiei într-un comunicat.

239 afișări
Imaginea articolului Un saudit, condamnat pentru că pregătea un ATENTAT asupra casei lui George W. Bush

George W. Bush (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Khaled Ali Aldausari, în vârstă de 22 de ani, a fost arestat în 2011, atunci când un furnizor de produse chimice a bănuit că el ar fi încercat să achiziţioneze fenol concentrat, un produs autorizat pentru vânzare dar care poate fi utilizat la fabricarea unei bombe.

FBI a găsit mesaje în care Aldausari îşi exprima intenţia de a se înscrie la o universitate din Texas, cu scopul de a "ataca infidelii americani".

Unul dintre aceste mesaje electronice, căruia i-a pus titlul "ţinte", conţinea numele şi adresele a trei membri ai armatei care fuseseră dislocaţi la închisoare din Abu Ghraib, în Irak.

Un alt mesaj, având titlul "casa tiranului", menţiona adresa lui George W. Bush din Dallas.

FBI a mai găsit elemente care indicau că el încearcă să ascundă explozibili în păpuşi, şi că alesese drept ţintă o discotecă, urmând să folosească o bombă ascunsă într-un rucsac şi un telefon mobil pe post de detonator.

"Acest caz reaminteşte necesitatea de a rămâne vigilenţi, atât în ţară cât şi în străinătate", a declarat Lisa Monaco, adjunctul secretarului Justiţiei responsabil cu Securitatea Naţională.

Aldausari a fost condamnat la închisoare pe viaţă la care se adaugă şi o amendă de 250.000 de dolari, după ce a fost găsit vinovat de un tribunal din Texas pentru folosirea de arme de distrugere în masă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici