Un secretar de stat francez acuzat de agresiuni sexuale a demisionat

Secretarul de stat francez Georges Tron, acuzat de agresiuni sexuale de două femei, a demisionat duminică din funcţie, a anunţat într-un comunicat premierul Francois Fillon, care a precizat că a "luat act" de această decizie.

185 afișări

Premierul a subliniat că această decizie nu influenţează "cu nimic" demersurile pe care le va face justiţia în cazul plângerilor împotriva secretarului de stat pentru Funcţii publice, care consideră că acestea sunt neîntemeiate, potrivit comunicatului.

"Francois Fillon salută curajul şi simţul responsabilităţii lui Georges Tron, care a făcut să prevaleze interesul general. Această decizie îi va permite să îşi asigure apărarea cu toată libertatea", conchide el.

Georges Tron, în vârstă de 53 de ani, este acuzat de agresiuni sexuale de două foste angajate ale municipalităţii Draveil, oraş al cărui primar este. O anchetă judiciară a fost demarată săptămâna aceasta, iar cele două reclamante şi-au susţinut joi acuzaţiile în faţa anchetatorilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici