Un stat american vrea să aprobe consumul de carne de piton. Specia invazivă s-a înmulţit necontrolat încă din 1980

  • Statul american Florida vrea să aprobe consumul de carne de piton
  • Specia invazivă s-a înmulţit necontrolat din 1980 când primul exemplar a fost eliberat sau scăpat
  • Localnicii sunt încurajaţi să vâneze şerpii, care se numără printre cele mai mari specii de reptile din lume
1456 afișări
Imaginea articolului Un stat american vrea să aprobe consumul de carne de piton. Specia invazivă s-a înmulţit necontrolat încă din 1980

Sursa foto: profimedia

Pitonii birmani ar putea ajunge în curând pe mesele localnicilor din Florida, dacă statul va aproba consumul acestora. Specia invazivă s-a înmulţit necontrolat din 1980 în prezent şi ameninţă fauna locală.

Specia de şerpi se numără printre cele mai mari reptile din lume. În sălbăticie pot atinge o dimensiune cuprinsă între 4 şi 7 metri. Comisia pentru conservarea peştilor şi a faunei sălbatice din Florida i-a încurajat pe localnici să-i vâneze, în cadrul unui program guvernamental plătit numit oficial „Programul de eliminare a pitonilor”.

Totuşi, programul întâmpină o problemă majoră, cu toate că au fost colectaţi peste 6000 de pitoni: în mediul din care sunt colectaţi, concentraţia de mercur este ridicată, ceea ce poate fi o problemă pentru sănătatea celor care consumă carnea reptilelor.

„Mercurul se acumulează în mediul înconjurător şi veţi găsi niveluri ridicate de mercur în partea de sus a lanţului alimentar în care, din păcate, pitonii s-au poziţionat. Ne aşteptăm ca rezultatele să descurajeze publicul de la consumul de pitoni, dar dacă putem stabili că pot mânca în siguranţă, ar fi foarte util pentru a controla mai bine populaţia de şerpi”, a declarat managerul programului Mike Kirkland.

Pitonii nu sunt singurele reptile vizate de autorităţile din Florida. Localnicii au primit, de asemenea, aprobare, la vânătoare de iguane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici