Un student egiptean, insultat în timp ce se plimbă prin Milano îmbrăcat în imam: "Ai văzut ISIS?", "Mă gândesc dacă are o armă sub tunică" - VIDEO

Un student egiptean care locuieşte la Milano, în nordul Italiei, s-a plimbat pe străzile oraşului timp de cinci ore îmbrăcat în imam, după care a publicat înregistrarea video realizată, în care se vede cum este insultat.

2231 afișări
Imaginea articolului Un student egiptean, insultat în timp ce se plimbă prin Milano îmbrăcat în imam: "Ai văzut ISIS?", "Mă gândesc dacă are o armă sub tunică" - VIDEO

Un student egiptean, insultat în timp ce se plimbă prin Milano îmbrăcat în imam: "Ai văzut ISIS?", "Mă gândesc dacă are o armă sub tunică"

Îmbrăcat în imam şi purtând o copie a Coranului, Hamdy Mahisen a realizat o înregistrare video publicată de cotidianul italian La Repubblica, în cadrul unui experiment social pentru a vedea cât de toleranţi sunt locuitorii din Milano faţă de musulmani, relatează portalul TheLocal.it.

De-a lungul plimbării sale, tânărul a fost ţinta a numeroase insulte. "Talibanule!", i-a strigat cineva. "Ai văzut ISIS?" (acronimul grupării Stat Islamic), l-a întrebat un alt trecător. "Mă gândesc dacă are o armă sub tunică", a spus un altul.

Experimentul intervine în timp ce tensiunile cresc între italieni şi comunitatea musulmană din cauza atacurilor extremiste de la Paris şi Copenhaga, precum şi din cauza temerilor privind jihadiştii.

Înregistrarea video are loc după un experiment similar realizat în capitala franceză de un jurnalist evreu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici