Un supermarket din Haiti s-a prăbuşit în timp ce mai multe persoane se aflau înăuntru

Unul dintre cele mai mari supermarketuri din Port-au-Prince, deja grav afectat de seism, s-a prăbuşit, marţi, în timp ce "între cinci şi opt" persoane se aflau înăuntru, a declarat responsabilul operaţiunilor de curăţare a locului, Meir Viknan.

22 afișări
Imaginea articolului Un supermarket din Haiti s-a prăbuşit în timp ce mai multe persoane se aflau înăuntru

Un supermarket din Haiti s-a prăbuşit în timp ce mai multe persoane se aflau înăuntru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cel puţin o persoană a ieşit vie dintre ruine după prăbuşire, susţine Viknan.

"Între cinci şi opt persoane" se aflau în interiorul magazinului când totul s-a prăbuşit, către ora locală 17.00 (00.00 ora României), a mai precizat responsabilul.

Echipe de salvare internaţionale şi ale ONU se aflau la faţa locului pentru a scoate victimele.

Un membru mexican al acestor echipe, acoperit cu praf, a afirmat, la rândul său, că au fost reperate două persoane, dar nu a putut preciza dacă erau vii sau moarte.

Erau hoţi în interiorul clădirii, încercam să îi scot, când totul s-a prăbuşit", a povestit responsabilul şantierului.

Prăbuşirea ruinelor clădirii a lăsat un morman de bucăţi de beton, tije de metal şi de plastic.

Carribean Market era un supermarket de mari dimensiuni cu cinci etaje foarte frecventat din Port-au-Prince. La 12 ianuarie, mai multe etaje s-au prăbuşit unele peste altele omorând zeci de persoane, clienţi şi angajaţi.

Lucrările de curăţare a locului începuseră sâmbătă.

De la producerea seismului, locuitorii veneau în fiecare zi în faţa supermarketului, în pofida mirosului foarte neplăcut generat de cadavrele aflate încă sub dărâmături. Unii se urcau pe ruine pentru a căuta provizii, după care le aruncau celor aflaţi în stradă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici