Un tânăr din Australia şi-a pierdut viaţa după ce a fost înţepat de cel mai veninos animal marin. Este primul deces cauzat de această specie din 2006

  • Un adolescent din Australia a murit, după ce a fost înţepat de o meduză.
  • Tânărul era ţinut în viaţă de aparate, dar luni a fost deconectat, la aproximativ o săptămână de la incident.
  • Aceste specii de meduze se găsesc în principal în apele tropicale din nordul Australiei.
4966 afișări
Imaginea articolului Un tânăr din  Australia şi-a pierdut  viaţa după ce a fost înţepat de cel mai veninos animal marin. Este primul deces cauzat de această specie din 2006

Foto: Profimedia

Un adolescent din Australia în vârstă de 17 a murit după ce a fost înţepat de o meduză în timp ce înota în apropierea plajei Queensland, relatează BBC.
 
Tânărul era ţinut în viaţă de aparate, dar luni a fost deconectat, la aproximativ o săptămână de la incident, a declarat poliţia din Queensland.
 
Decesul său este primul cauzat de această specie în Australia din 2006, potrivit presei locale.
 
Meduzele australiene de cutie, numite aşa după forma lor, sunt considerate cele mai veninoase vietăţi marine.
 
Are 60 de tentacule lungi cu gheare, acoperite cu pungi de venin. Când este injectat la oameni sau animale, poate duce la paralizie, stop cardiac şi moarte.
 
Autorităţile au spus că băiatul înota lângă oraşul Bamaga din Cape York, în vârful nordic al Australiei, când a fost înţepat, pe 22 februarie. El a fost tratat la faţa locului înainte de a fi dus la Spitalul Townsville.
 
Aceste specii de meduze din clasa Cubozoa se găsesc în principal în apele tropicale din nordul Australiei.
 
Comunităţile de coastă pun, de obicei, semne care îi avertizează pe oameni să nu intre în apă în anumite perioade ale anului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici