Un tânăr din Republica Moldova, împuşcat mortal de un soldat rus din Transnistria

Un tânăr din Republica Moldova a fost împuşcat mortal, duminică, de un soldat rus din cadrul forţelor de menţinere a păcii din regiunea separatistă Transnistria, relatează Itar-Tass, în pagina electronică.

768 afișări

O sursă medicală a declarat pentru Itar-Tass că tânărul a fost rănit în zona abdomenului, iar organele interne i-au fost afectate. El a murit în cursul zilei, deşi a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Potrivit ediţiei electronice a Jurnalului de Chişinău, un tânăr de 18 ani a fost împuşcat de trupele de menţinere a păcii în apropiere de satul Pârâta, duminică dimineaţă, în jurul orei 7.00. El a fost transportat la spitalul de urgenţă din Chişinău, dar ulterior a decedat.

"Doi locuitori ai satului Pârâta se deplasau cu un autoturism spre Chişinău. La postul trilateral al forţelor de pacificare nr. 9 de pe partea stângă, şoferul autoturismului a tamponat bariera de control şi, ignorând solicitarea pacificatorilor de a se opri, a continuat deplasarea spre postul nr. 9 unde, de asemenea, refuzând să se supună indicaţiilor de a opri vehiculul, a continuat mişcarea", se arată într-un comunicat emis de Biroul de reintegrare.

Potrivit sursei, peste circa 20 de minute, acelaşi autoturism, întorcându-se în direcţia satului Pârâta, a evitat mijloacele speciale care au fost instalate pentru a-l opri la postul nr. 9 şi din nou nu a dat curs somaţiei militarilor de a se opri la ambele posturi.

"În situaţia creată, şeful postului nr.9 a tras câteva focuri de armă de avertizare din pistolul mitralieră aflat în dotare şi apoi în direcţia automobilului", se precizează în comunicat.

La locul incidentului s-au deplasat Grupul operativ de anchetă al Comisariatului de poliţie Dubăsari, procurorul raionului, reprezentanţii Comisiei Unificate de Control şi ai Comandamentului Militar Unit care investighează circumstanţele producerii incidentului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici