Un tânăr în vârstă de 20 de ani, acuzat de împuşcarea a doi poliţişti la Ferguson

Jeffrey Williams, un tânăr în vârstă de 20 de ani, a fost acuzat, duminică, de împuşcarea a doi poliţişti în timpul unor proteste, în noaptea de miercuri spre joi, în faţa sediului Departamentului de Poliţie din Ferguson (Missouri), relatează AP.

95 afișări
Imaginea articolului Un tânăr în vârstă de 20 de ani, acuzat de împuşcarea a doi poliţişti la Ferguson

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, acuzat de împuşcarea a doi poliţişti la Ferguson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit procurorului din St Louis Robert McCulloch, Jeffrey Williams le-a spus autorităţilor că a tras asupra unei persoane cu care se afla într-o dispută, şi nu în direcţia poliţiştilor.

Procurorul a declarat că ancheta este în curs de desfăşurare.

Doi poliţişti au fost împuşcaţi în cursul nopţii de miercuri spre joi în timpul unor proteste în faţa sediului Departamentului de Poliţie din Ferguson (Missouri). Câteva zeci de persoane se adunaseră acolo, miercuri seara, la câteva ore după ce şeful poliţiei din oraş, Thomas Jackson, şi-a anunţat demisia alături de alţi cinci funcţionari.

Potrivit şefului poliţiei din St Louis, Jon Belmar, împuşcarea celor doi poliţişti din Ferguson a fost o "ambuscadă", focurile de armă vizând în mod intenţionat poliţia.

Protestatarii cereau demiterea lui Thomas Jackson după ce un ofiţer alb, Darren Wilson, l-a împuşcat mortal pe adolescentul de culoare Michael Brown, care nu era înarmat, pe 9 august. Omorul a declanşat proteste ample la nivel naţional şi a condus la examinarea practicilor poliţiei vizând persoanele de culoare.

Plecarea lui Jackson este ultima dintr-o serie de demisii ale unor funcţionari, în urma unui raport extrem de dur prezentat de către Departamentul american al Justiţiei, care a constatat existenţa unor abuzuri de natură rasistă extinse atât în cadrul poliţiei, cât şi al tribunalului din oraş.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici