Un tribunal din Pakistan a decis eliberarea fostului premier Nawaz Sharif

O instanţă judiciară din Pakistan a decis miercuri eliberarea fostului prim-ministru Nawaz Sharif, la două luni după începerea executării condamnării la zece ani de închisoare pentru acte de corupţie, informează BBC News online.

121 afișări
Imaginea articolului Un tribunal din Pakistan a decis eliberarea fostului premier Nawaz Sharif

Un tribunal din Pakistan a decis eliberarea fostului premier Nawaz Sharif

Curtea de Apel a decis suspendarea sentinţelor de condamnare a lui Nawaz Sharif şi a fiicei sale, Maryam Sharif, condamnaţi în iulie, cu puţin timp înaintea alegerilor generale din Pakistan.

Cei doi demnitari au respins permament acuzaţiile. În urmă cu o săptămână, soţia lui Nawaz Sharif, Kulsoom Nawaz, a murit de cancer la Londra. Nawaz Sharif şi fiica sa au avut permisiunea de a merge la funeralii, în Lahore.

În iulie, o instanţă judiciară din Pakistan l-a condamnat pe fostul premier Nawaz Sharif la zece ani de închisoare pentru acte de corupţie care au legătură cu achiziţionarea a patru apartamente de lux în Londra. Oficiul Naţional pentru Responsabilitate (NAB) a condamnat-o şi pe fiica lui Nawaz Sharif, Maryam Sharif, la şapte ani de închisoare.

Safdar Awan, fostul ofiţer de securitate al lui Nawaz Sharif, a primit un an de închisoare. Nawaz Sharif a acuzat că sentinţele sunt motivate politic.

Dosarul se referă la o serie de proprietăţi cumpărate în oraşul Londra. Site-ul Panama Papers a dezvăluit în 2015 că familia lui Nawaz Sharif are legături cu firme offshore care au făcut investiţii în centrul Londrei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici