Unele persoane care s-au îmbolnăvit din cauza E.coli ar putea avea nevoie de transplant de rinichi

Unele dintre persoanele infectate cu bacteria E.coli ar putea avea probleme de sănătate grave, necesitând chiar un transplant de rinichi, susţine un purtător de cuvânt pe probleme de sănătate al opoziţiei social-democrate din Germania, Karl Lauterbach.

779 afișări
Imaginea articolului Unele persoane care s-au îmbolnăvit din cauza E.coli ar putea avea nevoie de transplant de rinichi

Unele persoane care s-au îmbolnăvit din cauza E.coli ar putea avea nevoie de transplant de rinichi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aproximativ 100 de pacienţi au suferit probleme renale atât de grave, încât ar putea avea nevoie de un transplant sau ar putea fi nevoite să facă dializă tot restul vieţii", a declarat el pentru Bild am Sonntag.

Tulpina agresivă a bacteriei E.coli enterohemoragică (EHEC) poate provoca sindrom hemolitic şi uremic (SHU), potenţial fatal. Până în prezent, 33 de persoane au murit din cauza infectării cu această bacterie, iar alte 3.000 sunt bolnave în 14 ţări.

Lauterbach a avertizat că nu pot fi excluse epidemii ulterioare. "Numărul agenţilor patogeni EHEC este în creştere în lume. Iar Germania ar putea vedea repetându-se epidemii de EHEC în viitor", a avertizat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici