Video Unele ţări europene relaxează măsurile de carantină, iar oamenii revin, treptat, la muncă. ”Suntem plini de speranţă”

  • Italia redeschide librăriile, papetăriile şi magazinele cu haine pentru copii
  • Austria a redeschis magazinele mici de cartier şi magazinele de bricolaj
  • Cehii pot călători în străinătate, cu anumite condiţii. Vacanţele şi le fac însă în ţară
  • Relaxarea măsurilor de carantină se face cu respectarea unor reguli stricte
581 afișări

Italia e decimată de epidemia de coronavirus. Dar face paşi timizi către ieşirea din criză. Se redeschid librăriile, papetăriile, magazinele cu haine pentru copii, precum şi afacerile mici de cartier.

Deocamdată, măsura nu se aplică însă în toată ţara. În Lombardia, de exemplu, regiunea considerată centul epidemiei de coronavirus, măsurile de carantină nu au fost încă relaxate. Autorităţile fac însă planuri pentru faza a doua a ieşirii din izolare, în care să se poată întoarce la muncă mai mulţi angajaţi.

Cu peste 14.000 de cazuri de infectare cu coronavirus, şi austriecii se întorc treptat la muncă, după o lună de carantină. Au fost redeschise librăriile, magazinele mici de cartier, precum şi cele care vând parfumuri, bijuterii sau haine.

Marie Froehlich, proprietară magazin: „Sunt fericită că avem voie să deschidem din nou magazinul, pentru că, la un moment dat, trebuie să facem paşi către o nouă normalitate. Angajaţii sunt fericiţi că s-au reîntors la muncă.”

Heike Gittel, vânzătoare, adaugă că „oamenii îşi doresc haine de vară. Da, suntem plini de speranţă.”

Comercianţii trebuie să respecte însă reguli stricte de igienă şi distanţare socială, iar cei care le încalcă riscă amenzi de peste 3.000 de euro. Vor urma, în timp, şi alte măsuri de relaxare. Deocamdată, însă graniţele rămân închise.

Alexander Schallenberg, ministrul austriac de Externe: „Trebuie să aceptăm că, atât timp cât coronavirusul la nivel global nu a fost învins, nu poate fi vorba despre o libertate de călătorie totală.”

Pe de altă parte, cehii pot călători în străinătate, dar doar dacă demonstrează că este vorba de o deplasare urgentă, cum ar fi un tratament medical. Despre călătoriile de plăcere, nici nu poate fi vorba. Cehii îşi pot face planuri pentru vacanţa de vară, dar doar pentru destinaţii turistice din propria ţară.

Cehia a avut confirmate aproximativ 6.000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 147 de morţi. A fost primul stat european care a relaxat măsurile de carantină.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici