Ungaria a preluat de la Austria cazul celor 71 de imigranţi găsiţi decedaţi într-un camion

Autorităţile ungare au decis, miercuri, să preia cazul celor 71 de imigranţi găsiţi decedaţi într-un camion staţionat pe o autostradă din Austria în luna august, la solicitarea procurorilor austrieci, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

256 afișări
Imaginea articolului Ungaria a preluat de la Austria cazul celor 71 de imigranţi găsiţi decedaţi într-un camion

Ungaria a preluat de la Austria cazul celor 71 de imigranţi găsiţi decedaţi într-un camion (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Parchetul central din Ungaria a anunţat că se va ocupa de procedurile penale în cazul celor cinci inculpaţi în legătură cu decesul celor 71 de imigranţi, descoperiţi asfixiaţi, în mare parte, într-un camion staţionat pe o austradă din Austria în luna august.

În urmă cu două săptămâni, procurorii ungari au primit o solicitare din partea autorităţilor austriece de a prelua acest caz, motivând că doresc să-l transfere, pentru că patru cetăţeni bulgari şi un altul afgan se află deja în custodia autorităţilor ungare, fiind suspecţi în acest caz.

Imigranţii încercau să pătrundă ilegal din Ungaria în Austria. Printre cele 71 de victime, se aflau cetăţeni sirieni, kurzi , irakieni şi afgani.

În timp ce peste 3.000 de persoane au murit înecate în cursul acestui an în încercarea de a traversa Mediterana pentru a ajunge în Europa, cazul a atras atenţia asupra pericolelor cu care se confruntă imigranţii în drumul lor pe continentul european spre ţări precum Germania.

Până în prezent, autorităţile ungare investigaseră doar acuzaţia de trafic de persoane, însă acuzaţiile de crimă vor fi adăugate acum odată cu acceptarea procurorilor ungari de a prelua cazul.

Ungaria a fost, timp de luni întregi, printre principalele ţări de tranzit pentru imigranţi, fiind înregistraţi peste 400.000 de imigranţi care au pătruns pe teritoriul ungar în cursul anului. Ungaria şi-a închis graniţa cu Croaţia în luna octombrie, după ce o închisese anterior pe cea cu Serbia, pentru a împiedica fluxul de imigranţi să mai pătrundă în ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici