Ungaria comemorează victimele rome ale unor crime comise în perioada 2008-2009

Victimele rome ale unor crime comise în perioada 2008-2009 urmează să fie comemorate vineri în Ungaria, relatează MTI.

196 afișări
Imaginea articolului Ungaria comemorează victimele rome ale unor crime comise în perioada 2008-2009

Ungaria comemorează victimele rome ale unor crime comise în perioada 2008-2009 (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

La evenimentele organizate în memoria victimelor vor lua parte numeroase organizaţii, între care Muzeul Casa Terorii, Centrul Snetberger, compania de telecomunicaţii Telenor şi IBM, a declarat o agenţie de comunicare pentru MTI.

Patru filme despre aceste crime vor fi prezentate în diverse locaţii la Budapesta, dar şi de către persoane private, pe Internet, în cadrul unui angajament de a aminti aceste evenimente.

Proiecţii publice vor avea loc în cinematografe din capitală, la un festival organizat în vestul Ungariei şi la Biserica lui Isus din Pesta, în cadrul unor evenimente care coincid cu Ziua comemorării victimelor rome ale Holocaustului (Porjamos).

Nouă atacuri au fost comise împotriva unor familii de romi care locuiau la periferia unor sate mici, începând din iulie 2008 şi până în august 2009, în centrul şi estul Ungariei. Şase persoane au fost ucise, inclusiv un copil, la vârsta de cinci ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici