Ungaria foloseşte un sistem cibernetic de securitate în lupta antiteroristă, dezvăluie un ziar

Ungaria operează în prezent un sistem în domeniul securităţii cibernetice în măsură să identifice organizaţii infracţionale şi să le minimizeze activităţile şi care ajută totodată Budapesta în lupta împotriva terorismului, scrie cotidianul Magyar Idok în ediţia de vineri, citat de MTI.

327 afișări
Imaginea articolului Ungaria foloseşte un sistem cibernetic de securitate în lupta antiteroristă, dezvăluie un ziar

Ungaria foloseşte un sistem cibernetic de securitate în lupta antitoristă, dezvăluie un ziar (Imagine: Shutterstock)

Sistemul ajută autorităţile ungare în lupta împotriva terorismului, a declarat pentru ziar un avocat în drept constituţional, Zoltan Lomnici Jr, care a evocat un plan al Congresului Statelor Unite de a obliga reţele de socializare să raporteze orice activitate suspectă de terorism.

Măsurile de protecţie împotriva terorismului au fost extinse, a mai declarat Lomnici, afirmând că este posibil ca Budapesta să impună măsuri similare celor din Statele Unite.

Preşedintele Autorităţii Naţionale ungare pentru Protecţia Datelor Attila Peterfalvi a declarat pentru ziar că reţele de socializare "ajută poliţia" cu informaţii care pot conduce forţele de ordine la depistarea şi urmărirea unor infractori şi "terorişti".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici