Ungaria va livra muniţii Irakului, pe fondul confruntărilor cu insurgenţii islamişti

Ungaria va urma exemplul altor state europene şi va livra muniţii Irakului, pe fondul confruntărillor dintre forţele irakiene şi insurgenţii islamişti din gruparea Stat Islamic (SI), a anunţat, vineri, într-un comunicat, Guvernul de la Budapesta, relatează AFP.

147 afișări
Imaginea articolului Ungaria va livra muniţii Irakului, pe fondul confruntărilor cu insurgenţii islamişti

Ungaria va livra muniţii Irakului, pe fondul confruntărilor cu insurgenţii islamişti (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit comunicatului, Ungaria va furniza armatei irakiene mai multe milioane de cartuşe, mii de proiectile antitanc şi obuze pentru tancuri.

La rândul său, Ministerul ungar al Apărării insistă, într-un comunicat, asupra ameninţării reprezentate de ofensiva insurgenţilor islamişti pentru creştinii şi celelalte minorităţi din Irak.

De altfel, premierul Viktor Orban a cerut ca situaţia creştinilor din Irak să fie înscrisă pe ordinea de zi a summitului UE programat la sfârşitul lunii la Bruxelles.

Decizia Guvernului de la Budapesta intervine după ce şi alte state europene, precum Germania, Franţa, Marea Britanie şi Italia, au anunţat în ultimele zile că vor furniza arme combatanţilor kurzi irakieni care luptă împotriva insurgenţilor islamişti din gruparea Stat Islamic.

Miniştrii europeni de Externe au ajuns la un acord cu privire la livrarea de arme pentru combatanţii kurzi irakieni la reuniunea desfăşurată săptămâna trecută la Bruxelles.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici