Unităţile antiteroriste din Austria vor primi echipamente de ultimă generaţie

Unităţile speciale ale Poliţiei austriece vor primi agenţi suplimentari, armament de ultimă generaţie şi vehicule blindate, în contextul riscurilor teroriste, anunţă ministrul austriac de Interne, Johanna Mikl-Leitner, conform ediţiei austriece a publicaţiei The Local.

448 afișări
Imaginea articolului Unităţile antiteroriste din Austria vor primi echipamente de ultimă generaţie

Unităţile antiteroriste din Austria vor primi echipamente de ultimă generaţie

Noile tehnologii vor costa aproape 300 de milioane de euro în următorii trei ani. În buget nu sunt incluşi cei aproximativ 2.000 de agenţi suplimentari care vor fi angajaţi.

Decizia Austriei intervine după ce Franţa şi Germania au anunţat consolidarea serviciilor de securitate după atentatele de la Paris, unde au fost ucise 130 de persoane.

Mikl-Leitner a explicat că Austria va pune accent pe consolidarea siguranţei publice, prin îmbunătăţirea capacităţilor Oficiului federal pentru combaterea infracţionalităţii şi ale unităţilor speciale.

"Specialiştii noştri trebuie să combată terorismul, să elimine infractorii şi criminalii", a subliniat ministrul austriac de Interne.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici