Uniţi de pandemie. Romeo Manciu şi familia, exemplu de solidaritate în Marea Britanie

  • Romeo Manciu şi familia sa gătesc pentru cei neajutoraţi din UK
  • Pentru că ajută comunitatea, maşina lui Romeo a fost păzită de hoţii de maşini
  • În UK, numărul cazurilor de Covid-19 a trecut de 854.000
1419 afișări
Imaginea articolului Uniţi de pandemie. Romeo Manciu şi familia, exemplu de solidaritate în Marea Britanie

Romeo Manciu şi familia, exemplu de solidaritate în Marea Britanie FOTO Europe Data News

Un român stabilit în Londra a câştigat simpatia comunităţii în care trăieşte şi aprecierea autorităţilor din Marea Britanie. De şapte luni, Romeo Manciu distribuie sute de porţii de mâncare caldă sau face cumpărături persoanelor care nu se pot deplasa.

Din 2018, Romeo este angajat al Aeroportului Internaţional Heathrow. În luna aprilie, odată cu restricţiile din cauza pandemiei, a fost trimis în şomaj tehnic. A văzut pe reţelele sociale că este nevoie de voluntari care să ajute persoanele din categoriile de risc şi a decis să se implice. În patru luni, Romeo a condus 50 000 km pentru voluntariat.

  • “Cel mai amuzant este <un tinerel> la 102 ani. (…) El a văzut mesajul Guvernului să nu iasă din casă, nu iese din casă. Dar, trebuie să facă sport.( ...) El coboară 6-7 etaje în 10 minute şi le urcă înapoi în 10 minute. Aceea e porţia lui de sport”, spune Romeo Manciu – român stabilit în Marea Britanie.

Acum, Romeo şi-a implicat şi familia în aceste acţiuni. Împreună cu migranţi de mai multe naţionalităţi şi religii, soţia lui Romeo găteşte zilnic, pentru cei neajutoraţi. Livrările le fac pe banii lor. Ingredientele le sunt donate de supermarketuri. Autorităţile i-au ajutat să obţină rapid toate autorizaţiile, iar poliţiştii i-au recompensat.  .

  • “Ne-au aşteptat la un colţ cu service-mobil. Ne-au verificat toate maşinile. Cine a avut nevoie să-i schimbe un bec, micile reparaţii. Şi ne-a aşteptat poliţia cu service-ul mobil, după care ne-au băgat în peco şi ne-au făcut plinul la maşini. Au zis că aşa consideră poliţia că trebuie să-i ajute pe cei care ajută comunitatea”, mai spune Romeo. 

 

  • Romeo Manciu a fost, 12 ani, voluntar şi în România
  • Unele dintre persoanele ajutate au donat între o sută şi câteva mii de lire lui Romeo primeşte 1000 lire/ lună, ajutor de la statul englez
  • Maşina lui Romeo a fost distrusă într-un accident de circulaţie, dar un antreprenor din România i-a făcut cadou o altă maşină

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici