Uniunea Africană a suspendat statutul de membru al Mali, după lovitura de stat orchestrată de armată

Uniunea Africană a suspendat calitatea de membru al Mali ca răspuns la lovitura de stat orchestrată de armată săptămâna trecută şi a ameninţat cu sancţiunile dacă un guvern condus de civili nu va fi restabilit, a precizat instituţia într-un comunicat.

494 afișări
Imaginea articolului Uniunea Africană a suspendat statutul de membru al Mali, după lovitura de stat orchestrată de armată

Uniunea Africană a suspendat statutul de membru al Mali, după lovitura de stat orechestră de armată

Uniunea Africană „decide ... să suspende imediat Republica Mali de la participarea la toate activităţile Uniunii Africane, ale Organelor şi instituţiilor sale, până la restabilirea ordinii constituţionale normale în ţară”, a declarat Consiliul de Pace şi Securitate al organismului.

Militarii i-au arestat pe preşedintele interimar Bah Ndaw şi pe primul ministru Moctar Ouane săptămâna trecută şi i-au presat să demisioneze, deraierând o tranziţie câtre alegerile democratice după ce o lovitură de stat militară din august anul trecut a demis administraţia anterioară, relatează France24.

Fostul vicepreşedinte Assimi Goita, colonelul care a condus lovitura de stat din august a fost declarat vineri preşedinte.

Uniunea Africană a solicitat „o întoarcere liberă, transparentă şi rapidă la un guvern de tranziţie condus de civili ... în caz contrar, Consiliul nu va ezita să impună sancţiuni ţintite”.

Vecinii statului Mali şi puterile internaţionale se tem lovitura de stat va pune în pericol angajamentul de a organiza alegeri prezidenţiale în februarie şi va submina o luptă regională împotriva militanţilor islamişti.

Uniunea Africană a suspendat Mali după lovitura de stat din august anul trecut, dar a reintegrat ţara câteva săptămâni mai târziu, după ce au fost anunţaţi şefii noului guvern de tranziţie condus de civili.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici