Uniunea Europeană SOMEAZĂ Ucraina şi Rusia să evite amplificarea crizei

Uniunea Europeană somează Kievul şi Moscova să evite escaladarea situaţiei în regiunile din estul Ucrainei, unde se înregistrează confruntări între miliţii proruse şi serviciile de securitate.

635 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană SOMEAZĂ Ucraina şi Rusia să evite amplificarea crizei

Uniunea Europeană SOMEAZĂ Ucraina şi Rusia să evite amplificarea crizei (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Catherine Ashton, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, s-a declarat "foarte preocupată de acţiunile unor indivizi înarmaţi şi ale grupurilor separatiste în oraşe din estul Ucrainei".

"Cerem încă o dată Rusiei să respecte integritatea teritorială a Ucrainei, să retragă trupele staţionate la frontiere şi să înceteze orice operaţiune vizând destabilizarea Ucrainei", a subliniat Ashton.

Oficialul UE a îndemnat şi autorităţile ucrainene să continue atitudinea de reţinere în operaţiunile pentru restabilirea ordinii.

Catherine Ashton a exprimat speranţa că reuniunea programată pe 17 aprilie, la Geneva, între reprezentanţii UE, SUA, Ucrainei şi Rusiei va permite stabilizarea situaţiei.

Forţele speciale ucrainene au intervenit împotriva unor militanţi proruşi care ocupau instituţii din estul Ucrainei, operaţiunea soldându-se cu morţi şi răniţi de ambele părţi, a anunţat ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici