Universitatea Lehigh a anulat diploma onorifică acordată lui Donald Trump

  • Universitatea Lehigh, un colegiu privat din Pennsylvania, a revocat diploma onorifică pe care i-a acordat-o preşedintelui Donald Trump în urmă cu mai bine de 30 de ani.
  • Decizia a fost confirmată vineri de Consiliul de administraţie al şcolii.
  • Trump a primit diploma onorifică când a vorbit la ceremonia de deschidere a universităţii în 1988.
981 afișări
Imaginea articolului Universitatea Lehigh a anulat diploma onorifică acordată lui Donald Trump

Universitatea Lehigh a anulat diploma onorifică acordată lui Donald Trump

Decizia de a-l retrage diploma primită de Donald Trump în 1988, a fost luată de consiliul de administraţie al universităţii.

Preşedintele şcolii, John Simo, a făcut anunţul a două zi după vandalizarea Capitoliului din Washington DC. El a numit evenimentele „un atac violent asupra bazele democraţiei noastre - respectul permanent pentru voinţa oamenilor exercitată în alegeri libere şi transferul paşnic al puterii”.

Jeremy Littau, profesor de jurnalism la Lehigh, a numit această decizie drept extrem de importantă.

„După CINCI ani de presiune din partea facultăţii, personalului, studenţilor şi absolvenţilor noştri, Consiliul de administraţie al Lehigh a făcut în cele din urmă ceea ce trebuie şi a revocat gradul onorific al lui Donald Trump”, a scris Littau pe Twitter.

„Acest lucru nu rezolvă totul. Faptul că a durat atât de mult, în ciuda lungii liste de motive pentru care ar fi trebuit să se ia decizia urmă cu mai mulţi ani, ar trebui să fie un motiv de reflecţie pentru toţi cei cu putere aici. A căror interese şi valori au fost centrate în deciziile noastre. O victorie astăzi. Lucrarea continuă", a continuat profesorul universitar.

Decizia vine la două zile după ce sute de susţinători ai lui Trump au asaltat Capitoliul SUA, într-un incident care a dus la moartea a cel puţin cinci persoane, inclusiv o femeie împuşcată de poliţişti şi un ofiţer de poliţie din Capitol Hill.

Potrivit ziarului studenţesc al şcolii, au circulat mai multe petiţii care solicită universităţii să anuleze diploma lui Trump, una dintre ele spunând refuzul de a face acest lucru arată sprijinul „pentru supremaţia albă rampantă şi xenofobia directă afişată de actualul preşedinte american Donald Trump".

Au existat şi încercări anterioare de anulare a diplomei onorifice a lui Trump, de exemplu în 2018, când sute de membri ai facultăţii au votat pentru anularea acesteia, deşi Consiliul de administraţie nu a făcut-o în acel moment.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici