Unsprezece state din Brazilia au rămas fără curent electric timp de peste o jumătate de oră

O întrerupere de curent a afectat, marţi, 11 state din Brazilia, inclusiv trei care vor găzdui Campionatul Mondial de Fotbal 2014, din cauza consumului prea mare de energie electrică.

151 afișări
Imaginea articolului Unsprezece state din Brazilia au rămas fără curent electric timp de peste o jumătate de oră

Unsprezece state din Brazilia au rămas fără curent electric timp de peste o jumătate de oră (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"O perturbare în sistemul naţional integrat" a cauzat această întrerupere în nordul, sud-estul şi sudul ţării, a explicat Operatorul naţional al sistemului electric (ONS) brazilian.

Aproximativ trei milioane de persoane din 11 state au fost afectate, potrivit presei braziliene, în special în statele Rio de Janeiro, Sao Paulo şi Parana, care deţin stadioane ce vor găzdui meciuri la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 (12 iunie-13 iulie).

Potrivit ONS, incidentul s-a produs a doua zi de la înregistrarea unui record de consum energie electrică şi a durat aproximativ 40 de minute.

Astfel de întreruperi au mai avut loc în ultimii ani în Brazilia. În august 2013, opt state din nord-estul Braziliei au fost private de curent electric în urma unui incendiu. Alte întreruperi de curent electric au avut loc în octombrie 2012 (în nord şi nord-est), la sfârşitul lui septembrie 2012 (în nord-est) şi la începutul lui octombrie 2012 (în Brasilia, capitala ţării).

La sfârşitul lui 2012, o întrerupere de curent a afectat aeroportul internaţional din Rio de Janeiro, plin de turişti în momentul producerii incidentului. Preşedinta Dilma Rousseff a oferit asigurări atunci că o eroare umană s-a aflat la originea producerii acestuia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici