Unul din patru cele mai populare videoclipuri despre coronavirus postate pe YouTube conţine elemente de dezinformare

Unul din patru cele mai populare videoclipuri privind Covid-19, postate pe YouTube în limba engleză, conţine elemente de dezinformare, rezultă dintr-un studiu publicat miercuri în revista BMJ Global Health.

287 afișări
Imaginea articolului Unul din patru cele mai populare videoclipuri despre coronavirus postate pe YouTube conţine elemente de dezinformare

Unul din patru cele mai populare videoclipuri despre coronavirus postate pe YouTube conţine elemente de dezinformare

O echipă de cercetătorii de la Universitatea din Ottawa a analizat 69 dintre cele mai vizionate videoclipuri în limba engleză pe YouTube, pe parcursul unei zile din luna martie. Rezultatul arată că 19 dintre acestea conţineau informaţii nonfactuale. Acestea au adunat pe parcursul zilei peste 62 de milioane de vizualizări, scrie NBC News.

Dezinformarea, potrivit cercetătorilor, a inclus informaţii false despre transmiterea, simptomele, strategiile de prevenire, tratamentele şi epidemiologia coronavirusului.

Autorii studiului spun că, pe de altă parte, niciunul dintre cele mai populare videoclipuri realizate de canale profesioniste sau de agenţii guvernamentale nu conţinea dezinformări.

Concluziile studiului arată că din cauza dimensiunii pe care YouTube o are la nivel mondial şi a continuei sale creşteri, dezinformarea cu privire la coronavirus a ajuns la mai multe persoane decât s-a întâmplat la precedentele crize de sănătate publică, inclusiv H1N1 şi Ebola.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici